PRIVACY POLICY

PRIVACY POLICY & VILLKOR


BARNFOTOGRAFEN.COM är ett segment av Fotograf Linell AB


Om Fotograf Linell AB

Fotograf Linell AB

organisationsnummer: 556551-0954

VAT: SE 556551095401

Ansvarig GDPR: Qlara Hultman Linell


Fotograf Linell AB tillhandahåller tjänster som konsulter, fotografer samt försäljning av bilder. Verksamheten bedrivs i 4 segment, Jonas Linell (footgraf och konsult), Qlara Hultman Linell (fotograf, konsult, projektledare samt företräder fotografer i Stillbild samt ansvarig för innehåll på hemsidor och sociala medier), Barnfotografen (porträttfotograf i studio samt på förskolor) och Stillbild (onlinegalleri/e-handel).


Fotograf Linell AB hanterar personuppgifter i enlighet med EUs dataskyddsförordning 
(General Data Protection Regulation – GDPR).

Varje personuppgift vi sparar sker enligt följande principer:

Laglighet - Får vi spara detta?

Ändamålsbegränsning - Behöver vi dessa uppgifter?

Uppgiftsminimering - Vi sparar så lite som möjligt.

Korrekthet - Vi sparar rätt uppgifter.

Lagringsminimering - Vi sparar så kort tid som möjligt.

Integritet och konfidentialitet - Bara personal som behöver informationen har


Personuppgifter i företaget hanteras främst av Qlara Hultman Linell men även Jonas Linell har tillgång till informationen. Den här informationen kan komma att ändras vid eventuell framtida rekrytering och uppdateras då under ”villkor”. Uppföljning och utvärdering av hanteringen av personuppgifter sker löpande och minst en gång per år.


Hur du kommer åt eller kontrollerar dina personuppgifter beror på vilka tjänster du använder. Genom inställningar i din webbläsare eller push-inställningar i din telefon kan du kontrollera exempelvis cookie-historik och platsinformation. Du kan i vissa fall redigera uppgifter som du tillhandahållit på egen hand såsom din mejladress via mailchimp.


Domäner som omfattas av Fotograf Linell ABs ansvar:

linell.se

stillbild.com

barnfotografen.com

qlara.se


Köp - Barnfotografen

När du handlar barnfotografen.com samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter för att genomföra köpet och följa bokföringslagen.


Byterätt eller öppet köp gäller inte då din vara (ditt barns porträtt) är framställd specifikt för dig.

Vid eventuella reklamationer ska kunden alltid kontakta barnfotografen.com innan någon åtgärd påbörjas.


Bilderna skickas spårbart med Postnord. Du kommer få avisering via e-post och/eller sms när ditt paket är på väg och när det finns att hämta ut hos ombud.


Om du valt faktura som betalningsmetod finns fakturan bifogad i paketet med bilderna.


För att kunna handla av barnfotografen.com krävs det att du är myndig (över 18 år).


Förskolefotografering:

Bilder från förskolefotograferingar som är äldre än 2013 kommer raderas 1 juli 2018.


Bilder från förskolefotograferingar som är från 2014-2015 kan raderas på begäran från kund. För att kunna garantera att samliga data raderas kommer hela förskolans bildmapp att raderas. Ingen varning kommer att skickas till övriga föräldrar då det inte finns sammanställda listor för varje förskola från den här tiden.


Bilder från förskolefotograferingar som är nyare än 2016 kan raderas på begäran av kund. En notifikation kommer då skickas till samtliga på den lista som avses och ges utrymme för kompletterande beställningar innan alla bilder från förskolan raderas. Från det att begäran kommer från kund kan barnfotografen.com / Fotograf Linell AB avsluta datahanteringen inom 30 dagar. Bilder från förskolefotograferingar sparas dock alltid i minst 6 månader.


Från och med 25 maj 2018 kommer det krävas att förskolan samlar in samtycke till hanteringen av personuppgifter från målsman inför fotograferingen. För att inte knyta ett specifikt barnporträtt till en målsman kommer samtliga porträtt ligga i samma utskick och barnens bilder kommer inte att kopplas med namn utan bara med filnamn (provbildsnummer), förskolans namn och datum för fotograferingen.


I och med att du är kund till barnfotografen finns du i en lista för nyhetsmejl. Du kan när som helst kontakta barnfotografen.com / Fotograf Linell AB om du vill att dina uppgifter i e-postlistan raderas. Du kan även själv klicka på ”unsubscribe” längst ner i nyhetsmejlet. Då raderas samtliga uppgifter. E-postlistans uppgifter är inte kopplade till dina köp.


Uppgifter som ligger till grund för genomförda köp kan inte raderas eftersom de måste sparas i sju år enligt bokföringslagen.


Familjefotografering:

Vid bokning av familjefotografering får du frågor om hur dina personuppgifter får användas. Avbokning av bokad fotografering ska ske senast 24 timmar i förväg.


Du kan när som helst begära att dina uppgifter och bilder raderas. barnfotografen.com / Fotograf Linell AB ska inom 30 dagar efter begäran inkommit ha raderat samtliga data.


Uppgifter som ligger till grund för genomförda köp kan inte raderas eftersom de måste sparas i sju år enligt bokföringslagen.


Hur sparar vi data:

I huvudsak sker personuppgiftsbehandlingen inom EU/EES, inkluderat insamling, lagring, förstöring mm. I vissa fall använder vi leverantörer som är etablerade utanför EU/EES, såsom för att skicka nyhetsbrev och för utveckling och underhåll av våra system som ger leverantören access till personuppgifter. I de fall personuppgiftsbehandling sker utanför EU/EES sker det med lagligt stöd genom att EU-kommissionen fastställt beslut att landet säkerställer en adekvat skyddsnivå för behandling av personuppgifter eller att andra lämpliga säkerhetsåtgärder föreligger.


E-post @linell.se, @barnfotografen.com, @qlara.se, @stillbild.com

E-postkonversationen raderas när den uppfattas som avslutad. Du kan alltid begära att vi raderar konversationen. Undantag är konversationer som rör beställningar som avnågon anledning är gjorda utanför textalk. Där är konversationen grund för köpet och ska därmed finnas sparad i 7 år enligt bokföringslagen. E-posthanteringen ligger på vårt webbhotell one.com.

Du kan läsa mer här: https://www.one.com/static/terms/se-ombud.pdf


Swish / SEB

Vid betalning med Swish får Fotograf Linell AB tillgång till ditt mobilnummer i betalningsinformationen från SEB Informationen sparas i bokföringen (bokföringslagen 7 år) men används inte i marknadsföringssyfte eller dylikt.


Timecenter (bokning av Barnfotografen)

Barnfotografen har tidigare haft avtal med Timecenter för att hantera bokningar till familjefotograferingar. Detta samarbete kan komma att återupptas. De uppgifter du lämnar via Timecenter vid bokningen finns kvar tillsvidare men kan raderas vid önskemål från kunden. Då det i dagsläget inte finns något avtal mellan Fotograf Linell AB och Timecenter vilket innebär att Fotograf Linell inte kan hantera uppgifter lämnade till Timecenter.

Textalk (barnfotografen.com)

Textalk är den plattform som hanterar beställningar från barnfotografen.com och fungerar som en e-handelslösning. All information du lämnar vid beställningen sparas i 7 år enligt bokföringslagen. Informationen som samlas in är:

namn

postadress

e-postadress

provbilden som knyter din order till rätt barn

personnummer

Du kan läsa mer om textalk här: https://www.textalk.se/webshop/legal/


Textalk kortbetalning (barnfotografen.com)

Textalk Kortbetalning baseras på ett avtal som Textalk har slutit med BABS kortinlösen från Swedbank och med betalväxeln DIBS. barnfotografen.com / Fotograf Linell AB får en orderbekräftelse med krypterad kortinformation. Den information som finns är korttyp (VISA/Mastercard), cardnomask (endast de sista 4 siffrorna är synliga) samt cardprefix.

Uppgifter om Fotograf Linell AB och kunderna är hemliga. Polisen eller Skatteverket kan dock tvinga Textalk att lämna ut uppgifter.

Du kan läsa mer om textalk här: https://shop.textalk.se/se/editor/avtal-card-via-textalk.php


Bokio

Vi använder bokio som är en onlinebokföringstjänst. Vi fakturerar direkt via bokio. Bokföringen sparas enligt lag i 7 år.


Inkassogram

Om du har missat betalning av din faktura använder vi inkassogram för påminnelser och inkasso. Faktureringsunderlaget skickas då till inkassogram.


Postnord

Vi använder Postnord för att leverera beställningar. Postnord får då tillgång till beställarens namn, leveransadress, e-postadress samt mobilnummer för att kunna leverera din order med spårbar frakt.


Nyhetsbrev / Mailchimp

Vi använder oss av mailchimp för att skapa nyhetsbrev och utskick med provbilder. Dina personuppgifter hos mailchimp kan du själv radera genom att välja ”unsubscribe”. Du kan också när som helst kontakta Fotograf Linell AB / barnfotografen.com för att bli bborttagen från e-postlistan.

Informationen vi har om dig i e-postlistan är:

e-postadress

i vissa fall namn

i vissa fall en förskola

I vissa fall ett fotograferingsdatum

I vissa fall provbilder (provbilder blir en personuppgift när de kan kopplas till en person som i fallet vid familjefotograferingar).


Syftet med sparandet av personuppgifterna är att kunna informera och erbjuda kunder nya produkter och tjänster i marknadsföringssyfte samt bibehålla en kundrelation.


Facebook och Instagram

(och övriga sociala medier) gäller deras respektive avtal som du som användare själv är ansvarig för.


Cookies

Vi använder permanenta kakor för att förenkla för dig. Vi använder även tredjepartskakor som utför spårning över flera domäner för att vi ska kunna tillhandahålla marknadsföring på andra webbplatser till dig, samt att sidan skall kunna interagera med exempelvis Facebook. Kakor raderar du själv, för instruktioner använd alternativet ”Hjälp” i din webbläsare.


Underbiträden:

Vi sprider aldrig dina personuppgifter till tredje part eller säljer dem vidare, dock hanteras viss data av tredje part enligt underbiträdesavtal.



©Barnfotografen.com - Qlara Hultman Linell - Fotograf Linell AB